Dinoszauruszok élete kiállítás 1.0

ömlik az eső

A nyaraljunk itthon projekt következő állomása a Dinoszauruszok élete kiállítás a Millenárison.

A készülődés rendben zajlott itthon, amikor a kicsi felébredt, bepattantunk a kocsiba és indulás. Az eső picit esett, de nem volt vészes. Ahogy haladtunk befelé a városba, egyre jobban elkapott a zuhé. Közben óriási sulikezdési lázban égünk, a nagyfiúnk iskolába megy!! Ezzel kapcsolatban keresett telefonon egy ovistársunk anyukája, akikkel egy osztályba fognak járni a gyerekek. Próbáltuk értelmezni a tanszereket, mit, hol lehet beszerezni stb... Közben annyira esett az eső, hogy fél kézzel a szélvédőt törölgettem a férjemnek, hogy kilásson az ablakon, mert annyira bepárásodott az autó belülről, hogy semmit nem lehetett látni. A telefonálásnak az vetett véget, amikor beömlött az én oldalamon a víz a kocsiba és elöntötte a cipőmet.

Ekkor gondoltuk azt, hogy itt az ideje félreállni. Behúzódtunk egy felüljáró alá, társunk egy didergő motoros volt, aki szintén úgy döntött, hogy jobb lesz fedezékbe vonulni.

Megvártuk amíg csendesedik az eső, leszárad a pára a kocsiról és mentünk tovább. De Budán megint belehúzott a nyári zápornak kis jóindulattal sem nevezhető égszakadás. Ennek a fele se tréfa. Megint félreálltunk, ekkor viszont az autónk gondolta azt, hogy köszöni szépen, neki ennyi elég volt a maximumon járatott ablaktörlő és ventillátor kettőséből, és nem volt hajlandó elindulni...

Ott álltunk egy elindulni nem hajlandó autóval és két gyerkőccel a szakadó esőben. Ezután több sikertelen telefonos segítségkérés következett.

Meguntam, kiugrottam a kocsiból, leintettem egy taxit.

Segítőkészsége mínusz 1000, pedig mondtam, hogy 2 kis lurkóval a hátsó ülésen, robbantunk le. Közölte, hogy most címre siet (akkor miért állt meg, ha köszönés helyett ezzel indított), kábele nincs, a központba beszólni nem tud!!!!!!!!!!!!!  MI VAN???????????

Egyszer csak  - az égiek vagy az autó megunta az enyhe, kezdődő idegbajunkat, a két unatkozó gyerekkel a hátsó ülésen - az autó beindult.

Na most aztán meg sem állunk hazáig!!!!

Szegény gyerekek, főleg a nagyfiam nagyon elszomorodott az elmaradt program miatt, de sikerült este egy pizzapartival kiengesztelni.

Hozzáteszem, mire hazaértünk itt gyönyörűen sütött a nap. Elmentünk kocsikázni az esőbe. :-)