Nyaraljunk itthon - Holnemvolt Park

Folytatom az előző bejegyzésem, és leírom, hogy sikerült kiviteleznünk két kisgyerekkel az itthon nyaralunk projekt első részét.

Uticélunk a Holnemvolt Park, azon belül is a kalandpálya. Kisfiamnak már régebben megígértük a kalandparkot, igaz, Budakeszin, de sikerült meggyőznünk arról, hogy ez közelebb van és több időt tölthet el.

A bejáraton átjutva, ahol 500 Ft/fő a belépő díj, egyenes út vezet a kalandpályához.

A belépővásárláshoz sorban állni nem kellett, két kislány volt előttünk. Gyors felszerelkezés, bemutatkozás és szabály ismertetés következik. A nekünk segítő srác nagyon kedves és a gyerekeknek érthető módon, szavakkal, és tempóban ismerteti a szabályokat.

Én titokban beparázok. A kisfiam is, de ő nem titokban.

Mellettünk lévő, két kislányos anyuka, kedvesen és segítőkészen közli a kisfiamnak, hogy figyeljen csak, majd az ő kislányai megmutatják, hogy is kell ezt! Ilyet, egy leendő férfinek............ Hah, helyzet nagyban romlik..... Köszi.... Gyerek hatalmas felháborodással közli, hogy NEM!!

A fiú, aki a bemutatót tartotta, udvariasan visszavonul, lehetőséget adva, hogy megnyugodjon a kisfiam. Ő legalább csak annyit mond, hogy "Azért még rajtad hagyom a felszerelést, hátha kedvet kapsz". Magamban hálát rebegek neki.

Magunkra maradunk. Sikerül elterelni a gondolatokat pozitív irányba. Két gerezd bátorságerősítő répa és egy gerezd erőgyűjtő alma után megnyugszanak a kedélyek.

Elkezdődik a kaland. Kisfiam nagyon ügyesen veszi az akadályokat és beigazolódik, hogy tényleg megértette a magyarázatot a karabinerek használatáról.

Hogy közben mit csinált a kicsi? Hordozó kendőben, a hátamról szemlélte az eseményeket és nem csodálkoznék, ha vele is elmegyünk egyszer, akkor mindenféle bemutató és magyarázat nélkül keni-vágja majd, hogy mit kell csinálni a karabinerekkel. :-)

 

Egy idő után, a kicsi ki szeretett volna szállni a háti hordozóból, úgyhogy elmentek Apával uzsonnázni.

Később megint a hátamon volt és elindultunk az Elvarázsolt Kastélyba. Itt már nem készítettem fényképeket, mert erősen koncentráltam, a ránk leselkedő varázslatokra és a hátamon lévő gyerkőcre.

Ezután még átmentünk a Csónakázó tóhoz, de ezt majd legközelebb mesélem el.

Összefoglalva, nagyon jó volt, és két nagyobb korkülönbségű gyermekkel is élvezhető, családi kapcsolatépítő és feltöltő program. Mindenkinek ajánlom!

Este mindkét gyerek bezuhant az ágyba és egy mukk nélkül elaludtak.