A két pelenkaszaki, akik megsimogatják a mosható pelenkákat: Farkas Veronika és Kádár Szonja

Kedves Olvasóm!

Az alábbiakban szeretném bemutatni Neked, a következő meghívottunkat, akik támogatásukkal hozzájárulnak a Kreatív Lurkó játék webáruház első születésnapjának sikerességéhez.

Fogadd a Temitit szeretettel, ha tetszik a munkássága, ajánld ismerőseidnek, barátaidnak.

 temiti3_1.jpg

 

Kérlek, röviden mutasd be vállalkozásod, mit kell róla tudni, mi az az üzenet, amit szeretnél átadni az embereknek?

Farkas Veronika és Kádár Szonja, pelenkázási tanácsadók vagyunk. Várandós és már kisbabás érdeklődőknek mutatjuk be a pelenkázás hosszú távú (élettani, környezeti és anyagi) hatásait, és főként felvilágosítást adunk a modern mosható pelenkázás gyakorlatáról, előnyeiről és hatásairól. Tesszük mindezt offline (személyesen) és online csatornákon, pl. e-mail-tanfolyam, letölthető útmutató és blog formájában, a Mosható Pelenka Boltban (webshop) pedig általunk kipróbált és kizárólag jó minőségű mosható pelenkákat és kiegészítő termékeket kínálunk a vásárlóinknak. Szeretnénk, ha minél többekhez eljutnának a pelenkák hatásával kapcsolatos valódi és teljes információk. Fontosnak tartjuk a pelenkaválasztáshoz és pelenkázáshoz való tudatos és felelősségteljes hozzáállást, ez fűti legjobban a vállalkozó kedvünket.

Mit szerettek legjobban abban, amit csináltok?

Hogy azzal foglalkozhatunk, ami újdonsült anyaságunkban magától értetődően fontossá vált: a tudatos és felelősségteljes babázós, családos életmód. Ebben az intenzív életszakaszban a pelenka csak egy tényező a sok közül, mégis, ezen a téren tapasztaltuk a legtöbb értetlenkedést, berögzült véleményt és ezzel karöltve a legkevesebb átgondoltságot és tájékozottságot. Úgy éreztük, ezen tudnánk és szeretnénk is változtatni.


És hogy szerettetek bele a modern mosható pelenkázásba?
A babavárás alatt mindketten elkezdtünk olyan pelenkázási megoldást keresni, amely vegyszermentes és környezetkímélő, mindamellett a GYED időszaka alatt sem terheli meg a családi költségvetést. Budapesten az akkori Mamami boltban kaptunk minden kérdésünkre kiterjedő választ és segítséget a választásban. Sokféle pelenkát kipróbáltunk, először kíváncsiságból, majd azért, hogy szülői kérdésekre válaszolni tudjunk. És, hogy a kérdésednél maradjunk, ez tényleg szerelem! A mosható pelenka használata büszkeséggel tölti el az embert, gyönyörködhet a szép, színes vagy mintás pelenkákban, sőt még az összehajtogatott, friss levegőn szárított pelusokat is meg-megsimogatja a pelenkázóasztalon.    

temiti4.JPG

Van-e kedvenc vagy megható történetetek a vásárlóitokkal kapcsolatban?

Az egyik mosható pelenka-bemutatón egy negyedik babáját váró anyukáról és apukáról azt feltételeztük, hogy á, ők úgysem fognak belevágni egy új, ismeretlen pelusozásba. A legkellemesebb csalódást okozták nekünk, amikor a kisbabájuk pár hónapos korában az anyuka megrendelte nálunk az első mosható pelenkákat. Ő azóta is lelkes, visszatérő vásárlónk, még fényképet is küldött a kislányáról mosható pelenkában! Az ilyen esetek még jobban megerősítenek abban, hogy jó utat taposunk.

Mióta vállalkoztok? Hogy született meg a döntés, hogy vállalkozást indítotok? Könnyű vagy nehéz volt a kezdés?

2014 márciusában kezdtünk vállalkozni, de már 2013 óta szerveztünk mosható pelenka bemutató alkalmakat, ún. Pelenkatapogatókat.

Nagy lehetőséget láttunk a modern mosható pelenkázás elterjesztésében, az okos és tudatos babaápolási megoldásoknak a - csapból folyó reklámokkal és márkalobbikkal szembeni - népszerűsítésében, de a végső löketet a TÁMOP 2.3.6. pályázatra jelentkezés közelgő határideje adta. Ekkor hivatalosan is belevágtunk.

Azt tapasztaljuk, hogy az alkalmazotti munkaviszony nehézségei és korlátjai helyett a TEMITI-ben kihívásokkal és egymással szembesülünk, és ezt egyáltalán nem bánjuk. Egy felől vékony a jég a talpunk alatt, más felől viszont tudjuk, hogy az eredmény, a siker kizárólag rajtunk, a leleményességünkön (és időnkön) múlik, és nem másokon. A lelkesedés visz minket előre… szerencsések vagyunk, hogy ketten vagyunk.

Hol tartotok most a vállalkozásotokkal?

Magyarországon megkaptuk a Real Nappies márka hivatalos forgalmazói oklevelét, és a napokban kaptuk a hírt, hogy a „Fiatalok vállalkozóvá válását támogató”  Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében az Európai Unió és a Magyar Állam támogatottjai lettünk.

Hová szeretnétek eljutni?

Talán nem is ez a fontos, hanem az, hogy a szülők mit szeretnének. Úgy látjuk, hogy a célunk közös, az utat, - azt, hogyan lehet legjobban támogatni a babák természetes fejlődését - pedig együtt kitapasztaljuk.

Akkor most kukkantsunk a vállalkozás mögé. Kik azok, akik irányítják, mozgatják a szálakat?
Szonja: Veronika a folyamatos fejlődés és fejlesztés hajtómotorja, ismeri az aktuális szakirodalmakat, és kihámozza belőlük a TEMITI számára értékes és használható falatokat. Ötleteivel és a megvalósítási gyorsaságával munkára ösztönöz, beindítja és fellendíti a kreativitásomat. Szeretem, ahogy kiegészítjük egymást személyiségben és erősségekben. A közös munka során engem pozitív konfliktuskezelésre tanít, én meg őszinte szókimondásra sarkallom Veronikát.

Veronika: Szonja a részletek embere, ő addig nem engedi ki a kezéből az végeredményt, amíg az nem üti meg az ő általa elképzelt színvonalat. Sok időt fektet egy-egy feladatba, és az ő munkája teszi az anyagainkat széppé, a kiszolgálást pedig precízzé. Az előadások során is jól tudjuk váltani egymást, mert én inkább arra figyelek, hogy minden információt átadjak, Szonja pedig a hangulatra és a kérdésekre reagál.

Mennyire nehéz vagy könnyű összeegyeztetni a családdal, az anyasággal a vállalkozást?

Egyszerre minden nem megy. Ha a délutánt a játszótéren töltjük, vagy éppen otthon maradnak a gyerekek, akkor háttérbe kerülnek a céges teendők, míg amikor előadásokat készítünk elő és tartunk, vagy sok megrendelés érkezik a “Mosható Pelenka Bolt”-ba, akkor a családra nem jut elég idő és figyelem. Emiatt is jó a TEMITI: ‘MI’ nem csak kiegészítjük, de ha kell, helyettesítjük is egymást, amíg a másik “szabadságon”, vagy pont hogy “foglaltságon” van. :) A szekér olyankor sem áll meg.

Egy megható pillanat a családdal…. milyen történet jut erről eszetekbe?

Veronika: A tegnapi nap. Apukám szülinapját ünnepeltük a kisfiam által választott repülős tortával, sokat nevettük és táncoltunk. Ránéztem a családomra, a mosolygó férjemre, a táncoló apukámra és a teljes mértékben elragadtatott kisfiamra és az jutott eszembe, hogy annyira jó itt lenni, velük lenni és élvezni azt, ami éppen történik.
Szonja: a közös esték és hétvégi reggelek, amikor sehova sem rohanunk. Amikor az esti fürdés és lefekvés között a lányunk napbúcsúzó, önfeledt táncot jár zenére a szoba közepén, és mi csak csöndben mosolygunk, eszünkbe sem jut rászólni, hogy “Pizsama!... Késő van, irány az ágy.”

Mi a kedvenc játékotok a gyerek(ek)kel?

Egyikünknek sincs abszolút kedvence, cserébe sokfélét szoktunk játszani. Mesélőset, malacosat, sétálósat, bicikliset, autósat, babásat és gyurmásat. Ha Léna és Matyi együtt vannak, akkor a nap első felében még az enyém-tiéd kérdést rendezik le, a délutáni alvás után pedig már együtt szaladgálnak és élvezik a napot.

Minőségi idő.  Erről mit gondoltok? Mit jelent nektek? Hogyan tudjátok megvalósítani?

Ilyenkor szinte teljesen mindegy mit csinálunk a gyerekekkel, a lényeg, hogy tudjunk igazán együtt lenni, és minden mást kikapcsolni. Az együtt töltött idő  kisebbik része telik konkrétan játékkal, a legtöbbször a gyerekekkel közösen végezzük a napi feladatainkat, a piacozást, a főzést.

Köszönöm a válaszokat!

Kérlek, mutasd be a Kreatív Lurkó születésnapja alkalmából, a játékban résztvevők  részére felajánlott ajándékod!

Egy exkluzív ajándékcsomagot szeretnénk felajánlani ebből az alkalomból a játékosoknak, mégpedig egy személyre szabott, mosható pelenka-tanácsadást. Ennek keretében a család igényeihez és kíváncsiságához igazítjuk a bemutatót.

Továbbá, egy egyhetes mosható pelenka-kölcsönzést is ajándékba adunk - amint a szerencsés nyertes számára aktuálissá válik a pelenkakérdés, lehetősége legyen a legjobbat kiválasztani a babájának

Vállalkozás neve: TEMITI 2014 Kft.

Honlap:http://temiti.hu

E-mail: info@temiti.hu

Facebook oldal:http://www.facebook.com/temiti.hu

 

A Kreatív Lurkó játékához itt tudsz csatlakozni!

 

https://www.facebook.com/kreativlurko.hu/app_396092597090073

Játssz velünk és nyerj akár 4 héten keresztül!!

 

Ha még nem követed a Kreatív Lurkó Facebook oldalát, nyomj rá a tetszik gombra és kapj rendszeresen érdekes híreket, vegyél részt nyereményjátékunkban!

 

 

 

temiti2.jpg

temiti1.jpg